Izbornik Zatvoriti

Budimo dobri ljudi

                                Zamesi ljubav

Najlepša i najkorisnija duhovna vežba na svetu je pomoći čoveku u nevolji! Kako ostati u duhovnoj formi i istrajati u praktikovanju ove duhovne vežbe? Najbolji odgovor na prethodno pitanje dali su vlasnici jedne pekare u Čačku.

“U centru Čačka postoji pekara čiji vlasnici ne žele da iko u tom gradu bude gladan. Humani pekari daju besplatne obroke svima kojima je to potrebno, a na kraju radnog dana sve što ostane na rafovima lično odvoze do ugroženih porodica.” Pomažu trudnicama i najugroženijim sugrađanima koji nisu u mogućnosti da se samostalno izdržavaju.

Ono što ovu priču čini dodatno vrednom pominjanja je neverovatan plan vlasnika ove pekare. Plan je sledeći: “Akcija traje dok pekara traje”.

Pekari su “zamesili” sjajnu ideju koja je narasla do neslućenih visina i iz njihove tepsije dospela preko medija do skoro svakog čoveka u Srbiji i regionu. Miris ljubavi ovog “proizvoda” počeo je da se širi, i nadam se da će pokrenuti „franšizu” ove sjajne ideje kako bi zaživela gde god ima ljudi dobre volje i otvorenih džepova.

Za velika dela nisu potrebni kule i gradovi, već brašno, voda, ulje, vredne ruke i veliko srce da sve te sastojke spoji i podeli ih onim ljudima kojima život znače.

~ Darko Rašeta

 

Share
Posted in Blog, Svet, inspirativno