Izbornik Zatvoriti

Leonardo DiKaprio i film “Titanik”

Leonardo DiCaprio
            Leonardo DiKaprio

Leonardo DiKaprio umalo nije ostao bez uloge u čuvenom filmu “Titanik”. Reditelj filma je objasnio u čemu je bio problem.

“Nije znao da ćemo ga testirati. Mislio je da je to još jedan sastanak na kojem će upoznati Kejt. Rekao sam mu da ćemo otići u susednu sobu, pročitati nekoliko redova i ja ću to snimiti. A on je rekao: “Oh, ja ne čitam.” Rukovao sam se s njim i zahvalio mu što je došao”, ispričao je Kameron.”

“Čekaj, čekaj, čekaj. Ako ne čitam, neću dobiti ulogu? Samo tako?” upitao je Dikaprio reditelja, na što mu je ovaj odgovorio: “O da. Ovo je ogroman film koji će mi oduzeti dve godine života, a ti ćeš otići raditi pet drugih stvari dok ja radim postprodukciju. Dakle, ja neću to uništiti donošenjem pogrešne odluke u izboru glumaca. Dakle, čitaćeš ili nećeš dobiti ulogu.”

Dikaprio je nevoljno pristao da čita i bio je ogorčen dok se kamera nije uključila, tvrdi Kameron. U trenutku kada je viknuo “akcija”, DiKaprio se pretvorio u Džeka: “Tamni oblaci su se otvorili, a zrak sunca je osvetlio Džeka. Ja sam tada zaključio: u redu, on je taj tip.”

Koju pouku možemo izvući iz ovog događaja? Nikada olako nemojmo pristupati nijednom projektu u životu, koliko god on bio veliki ili mali. Naš stav i pristup pravi razliku između uspeha i neuspeha.

Share
Posted in Blog, Svet, inspirativno