Izbornik Zatvoriti

Najlepši poklon

                                    Oproštaj

Postoji jedan brz i praktičan test koji otkriva da li si pravi hrišćanin ili ne. Hrišćanin je osoba koja je karakterno vrlo slična Isusu Hristu jer sledi uputva i preporuke za život koje je Isus “ispisao” u ljudskim srcima hodajući po prašnjavim ulicama Judeje, Jerusalima i Nazareta, a mi ih čitamo u Bibliji.

Postoji jedna praksa koja je za većinu ludost, ali ne i za Boga. Zahvaljujući neprekidnom ciklusu tog svakodnevnog Božijeg čina, svet se i dalje okreće oko Sunca, a mi živimo.

“Čuli ste da je kazano: Ljubi bližnjega svoga, a mrzi na neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu platu imate? Ne čine li to i carinici? I ako pozdravljate samo braću, šta odviše činite? Zar to isto ne čine i neznabošci?”

“Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!” (Mt 5,43-48)

Oproštenje je najbolji poklon koji možemo dobiti i pokloniti na ovom svetu; jer nas vraća Bogu, miri sa drugima, i oslobađa otrova koji nas uništavaju ukoliko zalivamo mržnju.

“Bolje biti u miru, nego u pravu.”

~ D.R.

Share
Posted in Blog, Religija i život