Izbornik Zatvoriti

Nevidljiva gimnastika

         nevidljiva gimnastika

Doktor Vorobjov osamdesetih godina prošlog veka osmislio je šestominutnu gimnastiku, koja je dva puta nagrađena od strane stručnjaka zbog neverovatnog efekta koji pruža, a pritom ne izaziva nijedan neželjeni efekat.

Ovaj sistem vežbi zove se još i nevidljiva gimnastika, jer se izvodi za jako kratko vreme i gotovo se i ne primećuje da išta radite, a odličan je izbor za ljude koji pretežno sede veći deo dana. Za gojazne ljude ovo je sjajan način da otpočnu sa fizičkom aktivnošću, jer ne izaziva dodatni stres i opterećenje na srce, a odlično je čak i za lenje ljude.

Gimnastika se izvodi svega šest minuta, ali za najbolji efekat, treba je izvoditi svakog sata. U pitanju je osam lakih vežbi koje se mogu izvesti sedeći, stojeći, pred televizorom… Bilo kada i bilo gde.

Ako vam deluje previše dobro da bi bilo istinito – verujte da tako zaista jeste. Već drugog ili trećeg dana, svi mišići počinju da bole, što znači da ste vežbe radili pravilno i dovoljno.

Evo kako mini trening izgleda:

1. Podizanje peta (dok sedite izdižite stopala na prste. Ovo je sjajna vežba za listove. Uradite 40 ponavljanja);

2. Podizanje prstiju (pete su pričvršćene za pod, 40 puta podignite ostatak stopala ka gore);

3. Stezanje zadnjice (50 puta stegnite mišiće gluteusa);

4. Stezanje trbušnjaka (udišite na nos, izdišite na usta i do izdišete uvucite stomak; ponovite 20 puta);

5. Leđni mišići (raširite ramena, ispravite leđa i povucite ramena unazad a lopatice približite jednu ka drugoj. Ponovite 20 puta);

6. Stežite i opuštajte pesnice (ponovite 50 puta, ovo je vežba za gotovo cele ruke);

7. Okrenite glavu u stranu (veoma polako i pažljivo okrećite glavu udesno i ulevo naizmenično, tako da položaj obrazuje ugao od 90 stepeni. Ponovite 20 puta, vrat će vam biti zahvalan);

8. Izbacite bradu (gurajte bradu i donju vilicu ka napred, tako da donja usna prelazi preko gornje. Ovo je vežba kojom se možete rešiti podbratka).

Svi benefiti nevidljive gimnastike:

  • aktivira sve mišićne grupe
  • poboljšava rad unutrašnjih organa
  • stimuliše cirkulaciju
  • poboljšava rad limfe
  • ubrzava metabolizam
  • podstiče sagorevanje masti

Kad prođu tri nedelje od početka svakodnevnog izvođenja vežbi, ova gimnastika će vam preći u naviku i svakim danom ćete se osećati, ali i izgledati mnogo bolje!

Izvor: stil.kurir.rs

Share
Posted in Psihologija, ishrana, zdravlje