Izbornik Zatvoriti

Nova statua Isusa Hrista u Brazilu

                      Isus Hristos

Velika statua Isusa Hrista se trenutno konstruiše u južnom Brazilu i biće čak i veća od prethodnog popularnog izdanja u Rio de Žaneiru. Statua “Hrist je zaštitnik” će biti izgrađena u Enkantadu, malom gradu u brazilskom južnom delu države.

Napravljena od čelika i betona, kako se navodi biće visoka 43 metra (141 stope), što je 1,6 puta više od one u Rio de Žaneiru. Organizacija je potvrdila da će to biti treća po veličini statua Isusa na svetu, posle 249 metara visoke konstrukcij u Meksiku i one od 172 metra u Poljskoj.

Statua je delo vajara Genesija Gomesa Muore i njegovog sina, Markusa Muora. Njegova glava i kukovi uređeni su šestog aprila, a izgradnja koja je započena u u julu 2019. trebalo bi da bude završena do kraja godine.

Koštaće oko 353.000 dolara a dobrodošle su sve donacije. Lift koji će se izgraditi unutar Hristovog tela bi trebalo da odvede turiste do njegovog srca odakle će imati veličanstven pogled.

“Tu će biti i stakleni otvor iz kojeg će ljudi moći da snime i fotografišu dolinu”, rekao je glavni nadzornik projekta Artur Lopez de Suoza.

Cilj je povećati broj turista na granici koja se nalazi sa Urugvajem i Argentinom.

Kip “Hrista spasitelja” gleda na grad Rio de Žaneiro već 90 godina i ona je brazilska najpoznatija turistička atrakcija.

Izvor: https://www.b92.net

Share
Posted in Religija i život, Svet, inspirativno