Izbornik Zatvoriti

Rođene desetorke

                    Knjiga života – desetorke

“Srećan sam, pun emocija, dobio sam sedam dečaka i tri devojčice”, rekao je otac dece.

Gospođa Gosiam Sithol je ovim porođajem postavila novi svetski rekord, a njen suprug je rekao da su u potpunom čudu.

“Na ultrazvuku se videlo “samo” osam beba. Srećan sam, pun emocija, dobio sam sedam dečaka i tri devojčice. Ali ne mogu sada puno da pričam”, rekao je Teboho Tsotetsi.

Jedan južnoafrički zvaničnik je potvrdio da je zaista rođeno deset beba u samo jednim porođajem, dok je drugi rekao da “tek trebaju da vide” decu. Slučaj desetorki već istražuje i Ginsova knjiga rekorda.

Gospođa Sithol (37) je pre šest godina već rodila zdrave blizance, a trenutno se nalazi u bolnici u Pretoriji u kojoj je u ponedeljak njenih desetero dece porođeno u 29. nedelji trudnoće i to carskim rezom. Pre mesec dana je ukratko ispričala kako se oseća, tada je mislila da je trudna sa “samo” osmoro dece.

“Jako sam se brinula, pitala sam se hoće li svi stati u maternicu, da li će preživeti? Molila sam se za njihovo zdravlje. U svakom slučaju ova deca su božje čudo”, rekla je Sithol pre mesec dana.

Prema Ginsu, rekord za najviše rođenih beba samo jednim porođajem, a da su sve preživele, je osam. Taj je rekord postavljen je u SAD-u 2009. godine, ali je zapravo već “istorijski”. Naime, prošlog meseca 25-godišnja Halima Kisi iz Malija rodila devetero dece, koja su navodno sva dobro i nalaze se u jednoj klinici u Maroku.

Porođaji u kojima se rađa troje ili više dece neretko se događaju kada su deca začeta veštačkom oplodnjom, ali u ovom slučaju do začeća je došlo prirodnim putem, bez medicinske pomoći.

Izvor: https://www.b92.net

Share
Posted in Kutak za decu i roditelje, Svet, inspirativno