Izbornik Zatvoriti

Selo Mutanj – “Srpski Holywood”

           Knjiga života – “Srpski Holywood”

U selu Mutanj, na planini Rudnik, jedan meštanin Ivan Jakovljević – zvani Ivo Car, dosetio se da napravi “Srpski Holywood”.

Njegova želja je oduvek bila da razvije etno-turizam u svom selu, u srcu planine Rudnik u Šumadiji, i tu želju je sa svojim prijateljima sproveo u delo 2007. godine.

Na velikoj poljani na vrhu brda, napravio je ogroman natpis “Srpski Holywood” koji se vidi čak sa Ibarske magistrale. Pored ogromnih slova, nalaze se i autentični srpski vajat i koliba i, kako se priča, najveća ljuljaška u Srbiji! Široka je 4 metra, a visoka čak 5!

Ivo Car, domaćin srpskog Holivuda, nastavio je da svoje kreativne ideje sprovodi u delo, pa je 2010. godine, duž šumskog puta, napravio Zemlju čarobnjaka iz Oza, po motivima njegovog omiljenog dečjeg filma iz 1939. godine “Čarobnjak iz Oza”.

Od 2011. godine, ovde se organizuje nacionalni, ali od skoro i međunarodni filmski festival koji je naišao na odličan odziv sa više od 400 prijava širom sveta. Gledaoci u toku manifestacije sede na livadi, gledaju filmove i uživaju u nestvarnoj autentičnoj atmosferi.

Ako se pitate kako stići do ovog zanimljivog mesta, dovoljno je da vam kažemo da se kod restorana “Rudnički breg” isključite sa Ibarske magistrale i pratite putokaz za “Srpski Holiwood”.

Stara vest, ali pouka za sva vremena – budi kreativan.

Izvor: https://cometoserbia.com

Share
Posted in Kutak za decu i roditelje, Svet, inspirativno