Izbornik Zatvoriti

Sting – poruka u boci

                          Razvijaj svoju ličnost

Sting je jedan od najpoznatijih savremenih umetnika koje je svet video. Ono što je manje poznato je da potiče iz siromašne porodice i da je odrastao u jednom engleskom mestašcu.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na “tričavih” 180 miliona dolara. To je zaradio sa svojih 10 prstiju, neverovatnim talentom koji je ispoljio preko najlepšeg ljudskog instrumenta – glasa. Kad se njegove glasne žice dodiruju, nastaje harmonija koja se odslikava u mnogobrojnim nagradama i simpatijama koje je pobrao na mnogim binama sveta.

Otac je šestoro dece (tri ćerke i tri sina), što ga svrstava u istinskog “milijardera” jer deca su najveće bogatstvo koje čovek može imati. Postoje ljudi koji ne mogu imati decu, ali uvek mogu imati veliko srce i tako biti “bogataši”.

Sting je rekao da bogatstvo koje je on stekao neće ostaviti deci. Da je ovde kraj misli, već bi poletele strele ka ovom čoveku,  ali njegov razlog se zasniva na njegovom životnom iskustvu.

“Svakako ne želim da im ostavljam fond koji će od njih napraviti lenje i nezahvalne osobe. Oni moraju da rade. Svako moje dete zna to i zato mi i retko traže novac, što ja zaista cenim. Kada bi se našli u nevolji, naravno da bih im pomogao. Oni imaju svoju radnu etiku zbog koje žele da se sami izbore za sebe – rekao je Sting.”

Bez kreativnosti i vrednog rada nema sreće. Moraš sam stvarati i ostaviti trag.

Zašto bi kopirao tuđe tragove, živeo živote drugih, kad u tebi čuči talenat koji možeš razviti i podeliti ga sa svetom? 

Možda nećeš biti poznat kao Sting, ali bićeš srećan.

~ Darko Rašeta

Share
Posted in Blog, Kutak za decu i roditelje